1.
Punčový rez Charakteristika:
Klasický ružový dezert. Piškótové cesto poliate punčom a fondánová
poleva. Je chutný a môže obsahovať stopy alkoholu. |
||
2.
Banánová kocka Charakteristika:
Piškótové cesto natreté marmeládou na ktorom sú poukladane banány.
Vrch je poliaty nanukovou plnkou poprípade čokoládou. Je veľmi osviežujúci. |
||
3.
Čokoládová
roláda Charakteristika:
Upečené cesto stočené do rolády a naplnené krémom. Hotová
roláda je poliata čokoládou. Môžeme pridať banány. |
||
4.
Perníková
kocka Charakteristika:
Klasické perníkové cesto poliate
polevou napr. bielou čokoládou, citrónovou polevou, posypaná mandľami.
Je vhodná aj k štedrovečernému stolu. |
||
5.
Karamelový
rez s hruškami Charakteristika:
Torta obdĺžnikového tvaru, ktorá je výnimočná svojou nasiaknutou
vrstvou v Poire Williams Brandy a karamelovou kombináciou zo smotanou a
hruškami. Veľmi dobrý a vhodný aj na slávnostne príležitosti. |
||
6.
Grilažka
Charakteristika: Oplátka
potretá karamelovou zmesou. Môžeme pridať orechy. Ozdobíme čokoládou.
Výhodou je dlhá trvanlivosť. |
||
7.
Karamelový
veterník Charakteristika:
Vyrobený z páleného cesta. Plnka je maslová a pudingová.
Je pomerne veľmi sladký. |
||
8.
Marhuľový
rez Charakteristika:
Nakrájaný zákusok obdĺžnikového tvaru s červenou náplňou s marhuľami.
Môžeme zdobiť sekanými
mandľami a želé poprípade šľahačkou. |
||
9.
Tiramisu Charakteristika:
Pravé Tiramisu z Benátok. Zaujímavosťou je, že jednotlivé
vrstvy cesta sú nasiaknuté vínom Marshala, kávou a penou z
mascarpone. Riadi sa k najtučnejším receptom. |
||
10. Irish cream tortaCharakteristika:
Čokoládová torta, obdĺžnikového tvaru, s tmavou čokoládovou a
mandarínkovou Napoleon penou.
Prednosťou tejto torty je možnosť nakrájať si ľubovoľne veľké
porcie. Obsahuje alkohol. |
Aktualizácia 23.11.2010